BLOG

 

Onze maatschappij is niet het product van onze overheid. Het is andersom: onze overheid is het product van onze maatschappij. Dus als wij een klote overheid hebben, dan is dat omdat wij een klote maatschappij zijn.

*********

In het publieke debat wordt gesproken van zwarte mensen en witte mensen. Zijn we dan vergeten dat zwart-wit denken niet goed is? Zwarte mensen zijn niet zwart, en witte mensen zijn niet wit. Er zijn mensen met een donkere huidskleur, en mensen met een lichte huidskleur.  

*********

Een systeembeheerder: “Geef mij maar Apple-gebruikers: die hoef ik nooit te helpen!”

*********

Een influencer? Vroeger heette dat gewoon een lobbyist.

*********

Kwaadwilligen kunnen overal misbruik van maken: zelfs van het recht. Maar dat betekent niet dat het recht niet deugt.

*********

Darmflora? Dat woord klopt niet. Het gaat om de bacteriën in onze darmen, en bacteriën zijn beestjes, geen plantjes. Het zou dus darmfauna moeten heten. Maar ja, dat is een onaangenaam idee, beestjes in je darmen.

*********

Voorspelling: zodra er genoeg mondkapjes beschikbaar zijn, komt er nieuw bewijs dat het dragen van mondkapjes in de strijd tegen het coronavirus heel nuttig is.

*********

Koningsdag 2020. Dat we tot op de dag van vandaag accepteren dat mensen door hun geboorte recht hebben op een ambt, een titel en een inkomen is te zot voor woorden.

*********

Noord-Italië, Brabant en Tirol: het coronavirus houdt van gezelligheid.

*********

Nederland: de economie is belangrijker dan mensenlevens.

*********

Coronavirus: zou het inbrekersgilde ook compensatie kunnen krijgen?

*********

Consumenten hebben meer macht dan parlementen. Helaas zijn de consumenten als groep een hersenloze kudde die door gewiekste marketingtrucjes alle kanten op gestuurd kan worden. Het laatste trucje is de influencer.

Ideeën zijn omzetfactoren geworden. Geef de kudde een nieuw idee, dan slaat ze een nieuwe weg in, en zo creëer je nieuwe omzet. Een schoner milieu, meer dierenwelzijn, zingeving, mindfulness: het is allemaal goed voor nieuwe producten, nieuwe content, nieuwe omzet.

*********

Een vergismoord is de moord op een onbedoeld slachtoffer– meestal in het criminele circuit. In de publiciteit wordt dat slachtoffer vaak als “onschuldig” aangeduid. Dat suggereert dat het bedoelde slachtoffer niet onschuldig is. Maakt dat van de moord op een bedoeld slachtoffer een minder ernstige misdaad?

*********

“Nooit meer Auschwitz” betekent niet: nooit meer Jodenvervolging. “Nooit meer Auschwitz” betekent: nooit meer vervolging.
Stel, dat er in Nederland een partij aan de macht zou komen die de Moslims in de samenleving zou willen isoleren, hen zou willen opsluiten in concentratiekampen, en zou willen vermoorden. Hoeveel Nederlanders zouden dan hun eigen veiligheid en leven op het spel willen zetten, om hun Moslim medemensen te beschermen?

*********

Vroeger zei men wel eens: “Niemand heeft de waarheid in pacht.” Probeer dat nu maar eens tegen een influencer te zeggen.

*********

De invloed van vluchtelingen op onze cultuur zit al heel diep. Wie kan zich nog een wereld voorstellen zonder sneakers?

*********

Tip.
Zolang je nog kinderen in de puberleeftijd hebt, kun je beter niet solliciteren op een baan als burgemeester. 

*********

Democratie betekent, dat een volk de regering krijgt die het verdient.

*********

Veganisten vinden het zielig als schapen worden gehouden voor hun wol. Maar het uitpersen van miljoenen olijven voor hun olie, dat is geen probleem.

*********

Misverstand.
Nee, blanke mensen zijn niet wit: ze zijn roze. (Albino’s zijn wit.)

*********

Het slavernijdebat.
Door zelf in de slachtofferrol te kruipen kun je van een ander nog niet een dader maken.

*********

Het verschil tussen populisten en democraten is, dat democraten respect hebben voor minderheden, en populisten niet. Populisme is de dictatuur van de meerderheid.

 

 

 

Terug